onsdag 9. november 2011

Kyllingsalat!

3-4 kyllingfileter
1 sitron
8 hvitløkfedd
solsikkeolje til steking
100 g meierismør, deles i terninger
2-4 stk hjertesalat eller romanosalat
1pose krutonger, eller lag de selv av en dags gammelt brød

Dressing:
1 gl Hellmanns majones
1/2-1 gl kapers
2 fedd hvitløk
4 ansjosfileter, ikke bruk noen andre enn den italienske, Abba sine ansjosfileter er for søte
2 dl raspet parmesan ost
saften av 1 sitron
salt/pepper

Salt og pepre kyllingfiletene og stek i god varm panne som er tilsatt litt solsikkeolje
Stekes godt på begge sider av kyllingen, ha i smøret og delt sitron i skiver pluss hvitløkfeddene. Øs over kraft fra panna over kyllingen, stek dette i ca 1/2 time. La kyllingen hvile i 15 minutter før man skjære den i biter eller skiver.
Bland alt sammen til dressingen i en bolle og la stå kaldt 1-2 timer så smakene har satt seg.
Rens og vask salaten, legg den pent på et fat, ha på dressingen på salaten og bland, ha over kyllingbitene, og til slutt ha over krutongene og ta hvitløkfeddene fra panna og legg også disse over, strø litt flaket parmesan over til slutt og server,server gjerne godt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: