søndag 15. april 2012

Helstekt kalvefilet med rødvinsaus

1 stykke hel filet av kalv
salt/pepper
Krydre fileten med salt og pepper rundt hele, stek i blanding av smør og olje i stekepanna, stek rundt det hele. Sett inn i stekeovnen på 125 grader. Sett et steketemraturmål i fileten og la det vise ca 70 grader, da er den ferdig. La hvile i ca 15 minutter før den skjæres i skiver.

Rødvinsaus:

8 dl rødvin
8 dl kalvefond
2 stk banan sjalottløk
2 kvister timian el 2 ss tørket
1 laubærblad
10 stk sorte pepperkorn
salt
sukker etter smak
smør til steking av løken
Brun løken i smør på høy varme. Tilsett timian, pepper, knust i morter, laubærblad og rødvin. La stå å småkoke på høy varme så det koker inn til 2 dl. Tilsett kalvefond og reduser til 4 dl, smak hele tiden for å kjenne når sausen er godest, det kjenner mann. Smak sausen til med salt og sukker.
Server fileten med ovnspoteter, kokte asparges og rødvinsaus

1 kommentar:

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: