Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
fredag 19. oktober 2012
Fransk Bourguignon
800 g møbrad eller ytrefilet, skjæres i store terninger
150 g sellerirot i terninger
1 stor løk, hakket
3 store gulrøtter
2 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ss tomatpure
6 dl kjøttfond fra Jakob's eller annen god fond
1 flaske rødvin
3 laubærblad
noen kvister fersk timian
salt/pepper
2 ss smør
2 pk sjalottløk
4oo g sopp
200 g bacon
Fres sellerirot, løk, og gulrøtter i ca 5 minutter i oljen i en stor gryte. Tilsett hvitløk og tomatpure og surr i enda et par minutter. Tilsett fond utrørt i vann, rødvin, timiankvister, (husk å ta ut de store kvistene når bladene er kokt av), laubærblad og la koke i va 10 minutter uten lokk. For tykkere saus tilsett melblanding, eller maisenamel.Smak til med salt og pepper.
Brun kjøttet i store biter i litt av smøret, ikke stek alt i en omgang. Tilsett dette i gryta og la det små koke i ca 1,5 - 2 timer. Brun i mellomtiden sopp, sjalottløken og baconet i flere omganger, tilsett gryta og stek ytteligre 15 minutter.
Server potetmos til, setter opp oppskriften under her.
Potetmos:
1 kg mandelpoteter, jeg bruker det for mosen blir så bra av mandelpoteter, kokes møre, husk ikke salt, da blir potetene seige.
80 g meierismør
1 boks cream fraiche
1/2 dl fløte
salt/pepper
litt raspet muskat
Mos potetene litt grovt, ha i smør, og de andre ingrediensene og kok opp.
Dette er skikkelig høstmat som er fint å servere gjester i høstmørket!
Legger ved et høstbord, hadde denne menyen med laksetartar, gryta over og tilslørte bondepiker til dessert når jeg hadde nabofest!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: