Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
onsdag 21. november 2012
Kremet reinsdyrgryte
500-800 g grytekjøtt av rein
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss smør
6 dl kraft, da har jeg brukt vann og kalvefond
200 g aspargesbønner
200 frisk sopp
1 nett sjalottløk
3 dl creme fraiche
6 skiver brunost
1 1/2 ss maisenna
Del grytekjøttet i passe biter, krydre med salt og pepper og brun det godt i en gryte sammen med sjalottløken. Slå på buljongen og la dette trekke ca 1 time.
Del soppen i fire og del opp aspargesbønnene i biter og tilsett gryta. Stek soppen i en stekepanne før den tilsettes gryta, la alt trekke ca 10 min. Ha i creme fraiche og brunost og jevn gryta med maisenna utrørt i 3 ss kaldt vann.
Server gryteretten med hjemmelaget potetmos og tyttebærsyltetøy
Potetmos:
1 kg mandelpoteter, skrelles
1/2 sellerirot skrelt og delt i biter
Kokes møre i vann, HUSK ikke ha i salt da blir mosen seig.
Mos poteter og sellerirot, tilsett 3 ss meierismør og 1 beger med creme fraiche, smak til med salt og pepper.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: