Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
onsdag 21. november 2012
Semulepudding m/kirsebærsaus
1 l H-melk
1 1/4 dl semulegryn
2 ss sukker
1 egg
5 mandeldråper
Bland kald melk og semulegryn i en kjele og rør til det koker. La grøten småkoke i ca 15 min til grynene er møre. Visp sammen sukker og egg i en bolle. Hell litt varm grøt i bollen under stadig røring. Hell eggeblandingen tilbake i grøtkjelen og gi et raskt oppkok under røring. Smak puddingen til med mandeldråper. Hell puddingen i en glassbolle. Dryss gjerne litt sukker slik at det ikke dannes snerk oppå. La stå kaldt til den har stivnet.
Kirsebærsaus:
1 boks hermetiserte kirsebær, helles i en kjele med saus og bær
Kok opp, bland 1 ss potetmel med 2 ss kaldt vann til en jevning, trekk kjelen av plata når den har kokt opp og tilsett potetmel blandingen i en tynn stråle mens man rører..
Sausen skal være jevn og fyldig og ikke for tykk. La blandingen igjen få et raskt oppkok. Server sausen godt avkjølt
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: