2,5 dl kremfløte
6 ss mykt meierismør
6 ss god vaniljesukker
2 egg
1 ss sukker
1 ts salt
500 g hvetemel
4 ss varmt vann
50 g fersk gjær
FYLL:
3 ss smeltet smør
100 g hakkede valnøtter
100 g brunt sukker
4 ts malt kanel
GLASUR:
melis blandet med vann og litt sitronsaft, bland så man får passe konsistent på melisglasuren
Varm opp fløten og ha i smøret slik at det smelter.
Smuldre gjæren opp i bakebollen og rør den ut med saltet da blir det flytende, tilsett vann, vaniljesukker, egg, sukker, og hvetemel, tilsett fløten og smørblandingen. Elt deigen godt sammen i ca 8 min til deigen slipper bollen. Dekk bollen til med plast og et håndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Legg deigen på et bakebord med mel og kjevle ut. Pensle deigen med smeltet smør , dryss på valnøtter, brunt sukker og kanel, rull deigen sammen fra langsiden og skjær ruller med en skarp kniv. Legg kanelbollene på et bakepapirkledd brett og la de stå til heving til dobbel størrelse . Pisk sammen et egg og smør bollene før de skal stekes. Stekes midt i ovnen på 200 gr i ca 15-20 min.
Legg på glasur når de er kalde.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: