7 plater gelatin, bløtlegges i 5-7 min
2 dl mandler, skållede og hakket
2 beger kremfløte
1 dl sukker
noen dråper mandelessens, smak deg frem det er viktig så det ikke blir for mye
Ha de finhakkede mandlene i en liten tykkbunnet kjele.Tilsett 3 dl fløte og 1 dl sukker. Gi dette et oppkok.
Trekk kjelen av varmen, klem vannet av gelatinplatene og rør de ut i den varme fløteblandingen. Smak godt til med mandelessens.
Avkjøl blandingen til den er lunken, rør av å til, slik at den ikke stivner. Dette går raskt om du setter kjelen i en kum med kaldt vann. Rør ofte.
Pisk resten av fløten 3 dl til fyldig krem, ikke hard krem. Vend den forsiktig inn i mandelmassen til en jevn krem.
Hell puddingmassen i en bolle og la den stå tildekket og kaldt i kjøleskapet minst 6 timer eller til dagen etter.
Rød saus:
3 dl god rød saft, jeg brukte solbærsaft
ca 3 dl vann
1 1/2 ss potetmel utrørt i litt vann
Kok opp saft og vann. Rør potetmel ut i litt potetmel til en klumpefri masse. Rør den inn i safta, Trekk kjelen til sides straks sausen begynner å koke. Rør litt til, slik at sausen ikke klumper seg. Legg på lokk så den ikke får snerk. Server sausen halvvarm eller kald.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: