tirsdag 4. januar 2011

Kokt torsk med eggesmør og agurksalat

8 skiver torsk i skiver, disse renses for blod og den mørke hinna. La fisken ligge i kaldt vann i ca 1 time, jeg har i en spiseskje med salt, da blir fisken fast og fin. Kok opp vann med 1 ss salt, 10 hele pepperkorn og 1/2 dl eddik og gjerne 1 laubærblad.
Legg i fisken da dette har kokt opp og la trekke til fisken er lett å ta fra beina.Ca 7 min.

Agurksalat:
1 slangagurk, nå på vinteren tar jeg av det grønne skallet og skjærer skiver med en ostehøvel
2 dl vann
3-4 ss eddik
3 ss sukker
2 ts salt
2 ts pepper
saft fra 1/2 sitron
Alt blandes og og smakes til om man vil ha mer syrlig salat, settes kaldt minst 1 time i kjøleskapet


Server fisken med poteter, kokt brokkoli, og smeltet meierismør med hardkokte egg som er delt opp med eggehakker og has i smøret så det blir eggesmør av dette

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: