fredag 7. januar 2011

Cæsarsalat

3-4 kyllingfileter, skjæres i biter og stekes i olje, saltes og peppre,s
1 pk bacon, steks sprøtt, og deles i biter etterpå
10 blader romanosalat, skyll disse og legg de i en plastpose i kjøleskapet i minst 1/2 time, så den blir sprø
5 loffskiver uten skorpe, gjerne 1 dag gammel, stekes i olje i stekepanne, ha i 2 pressede hvitløkfedd, når dette er stekt legg det på kjøkkenpapir så de holder seg sprø

Dressing:
2 eggeplommer
50 g raspet parmesan
saften av en 1/2 - 1 sitron
1 ts dijonsennep
salt/pepper etter smak
2 hvitløkfedd, presset
3-4 hakket el knust ansjosfilet, bruk gode ansjos, gjerne italienske
1 dl soyaolje
1/2 dl olivenolje
Rør sammen alle ingrediensene før man pisker inn oljen i tynn stråle.
Ha gjerne samme temperatur på alle ingrediensene.
smak til med salt/pepper og sitron.
Majonesen skal ikke være for tykk.

Bland sammen salaten og alt det andre, høvle over god parmesan, og "ringle" litt dressing over.
Resten serveres ved siden av

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: