mandag 25. april 2011

Osteiskake med bringebærsaus

1/2 pk Digitvkjeks
100 g meierismør
3 dl fløte
1 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
1 1/2 dl sukker
200 g naturell philadelfia ost
3 eggehviter
4 ss jordbærsyltetøy
Smuldre kjeksen i foodprosessor, eller lignende hvis man ikke har det, smelt smør i stekepanna og rør inn kjeksen.Trykk det utover i en bakepapirkledd springform, 24 cm.
Visp fløte og vaniljesukker til krem, rør sammen eggeplommer, sukker og kremosten og stivpisk eggehvitene. Bland alt sammen forsiktig og hell over kjeks blandingen. Legg syltetøy i klatter over og ta en gaffel og rør forsiktig rundt så det blir et fint marmorert mønster i iskaka. Sett kaka i frysen til dagen etter.
Bringebærsaus:
400 g tinte bringebær
100-150 g melis
4 ss sitronsaft av en presset sitron.
Bland dette sammen med en stavmikser til glatt røre og sil så man får en fin og jevn saus.
Pynt kaka med saus og friske bær



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: