fredag 29. juli 2011

Døner kebab på grillen

500-600g kjøttdeig
2 fedd hvitløk
1 løk
2 ss finhakket fersk koriander
1 ss malt garam masala
1 ts karri
1 ts malt spiskummen
2 ss salt
1 egg
3 ss vann

Bland kjøttdeig med hakket løk og hvitløk. Ha i alle krydderne og arbeid deigen godt inn i deigen, bruk rene hender, da har man mest kontroll. Spe med egg og vann. La deigen stå å trekke ca 1 time, så kryddersmaken setter seg ordentelig, form ovale kaker. Grilles ca 10-15 min.
Server med tzatsiki eller myntedressing, grillsalat til, og stekte potetbåter til, eller bare pitabrød.
Alle disse krydderne får man i innvandrer butikker, eller i vel assorterte matvare butikker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: