mandag 8. august 2011

Brytebrød med oliven, ost og rosmarin

25 g fersk gjær
2 ts fingersalt
3 dl fingervarmt vann
1 ts flytende honning
7 dl hvetemel
Topping:
150 g mozzarella
150 g parmesan
1 dl gresskarkjerner
2 dl kalamataolivner oppdelte



4-5 kvister rosmarin
2 ss olivenolje

Sett stekeovnen på 225 grader

Smuldre gjæren i litt av vannet, tilsett fingersaltet og rør om til gjæren har løst seg opp.
Hell på resten av vannet, ha i honning, tilsett litt og litt hvetemel om gangen og rør godt til man får en smidig deig..Kna deigen ut på bakepapir kledd plate med en gang tl ca 1,5-2 cm tykk.
Ha på mozzarellan, hakket oliven, og grove skiver av parmesan og legg rosmarinkvister over. La heve i 30 min. Plasser brødet midt i ovnen og stek til fin farge, ca 20 min. Ha på dråper av olivenolje

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: