fredag 19. oktober 2012

Fransk Bourguignon

800 g møbrad eller ytrefilet, skjæres i store terninger 150 g sellerirot i terninger 1 stor løk, hakket 3 store gulrøtter 2 ss olivenolje 2 hvitløkfedd, finhakket 1 ss tomatpure 6 dl kjøttfond fra Jakob's eller annen god fond 1 flaske rødvin 3 laubærblad noen kvister fersk timian salt/pepper 2 ss smør 2 pk sjalottløk 4oo g sopp 200 g bacon Fres sellerirot, løk, og gulrøtter i ca 5 minutter i oljen i en stor gryte. Tilsett hvitløk og tomatpure og surr i enda et par minutter. Tilsett fond utrørt i vann, rødvin, timiankvister, (husk å ta ut de store kvistene når bladene er kokt av), laubærblad og la koke i va 10 minutter uten lokk. For tykkere saus tilsett melblanding, eller maisenamel.Smak til med salt og pepper. Brun kjøttet i store biter i litt av smøret, ikke stek alt i en omgang. Tilsett dette i gryta og la det små koke i ca 1,5 - 2 timer. Brun i mellomtiden sopp, sjalottløken og baconet i flere omganger, tilsett gryta og stek ytteligre 15 minutter. Server potetmos til, setter opp oppskriften under her. Potetmos: 1 kg mandelpoteter, jeg bruker det for mosen blir så bra av mandelpoteter, kokes møre, husk ikke salt, da blir potetene seige. 80 g meierismør 1 boks cream fraiche 1/2 dl fløte salt/pepper litt raspet muskat Mos potetene litt grovt, ha i smør, og de andre ingrediensene og kok opp. Dette er skikkelig høstmat som er fint å servere gjester i høstmørket!
Legger ved et høstbord, hadde denne menyen med laksetartar, gryta over og tilslørte bondepiker til dessert når jeg hadde nabofest!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: