onsdag 11. september 2013

Betasuppe med rustikk brød med ajvar og oliven

1 røkt og saltet svineknoke, skyll knoken og legg i en stor kjele, fyll på med kaldt vann så vannet dekker knoken. Kokes 2,5-3 timer, skum godt av under opp koking. Ta ut kjøttet når knoken er ferdig kokt, skjær opp i biter.

1 kålrot
1 sellerirot
1 persillerot
1 purre
5 store poteter
1 løk
3 gulrøtter
salt/pepper etter smak
Skrell og skjær grønnsakene i fine terninger. Ha grønnsakene i kraften og kok til de er møre. Tilsett kjøttet i biter og oppskjært purre, la småkoke til purre og grønnsaker er ferdig kokt. Smak til med salt og pepper.

Rustikk brød med ajvar og oliven!

1 pk tørrgjær
1 ss salt
3 tsk flytende honning
0,5 l lunkent vann
Dette røres sammen i en mikser til gjæren er oppløst
10 dl hvetemel, her kan halvparten mel og halvparten med durum hvete brukes
3 ss olivenolje
5 ss Ajvar relish
1 ss rosmarin
1 ss fingersalt
1 dl sorte oliven uten sten
Etter at gjæren er oppløst tilsettes melet i omganger og bland. Hvis deigen ikke får en fin konsistens tilsettes mer mel til deigen slipper bollen, jeg pleier å mikse deigen ca 10 min i en kjøkkenmaskin.
Ta deigen ut på bakebordet og kjevle ut til en rektangulær størrelse og ca 0,5 cm tykk. Smør Ajvar utover hele deigen, ha på oliven, rosmarin og fingersalt på deigen, rull sammen stramt så det ikke tyter fyll ut. Vrid og flett brødet og sett på bakepapir på et stekebrett. Hev deigen ca 30 min eller til dobbel størrelse. Stek i forvarmet ovn på 225 gr i ca 30 min







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: