onsdag 25. september 2013

Kyllingspidd til tapas, koldtbord eller til middag

8 kyllingfileter skjæres i biter
2 ts salt
1 boks mat yoghurt
1 løk, fin hakkes
2 store hvitløkfedd, hakkes
50 g ristede mandler, fin males
finrevet skall og saft av 1 sitron
1/2 ts malt kanel
1/2 ts allehånde
1/2 ts malt muskat
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts kajennepepper
salt/pepper
+ grillspyd, bruker du tre må disse legges i vann i ca 30 min

Del hver kyllingfilet i biter, og legg de i en bolle, dryss over salt og pepper.
Bland sammen yoghurt, løk, hvitløk, mandler, sitronskall, saften av sitronen og alle krydderene. Hell marinaden over kyllingbitene. Pass på at alle bitene er godt dekket, sett kaldt i minst 4 timer eller helst natten over.
Træ på kyllingbitene på trespydene. Stek spydene på rist i stekeovnen ved 225 gr i ca 10-15 min, skajær et lite snitt md skarp kniv for å se om kyllingbitene er stekte, eller grill dem over varm grill i 7-8 min på ver side. Server med en god grønn salt og sitronbåter til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: