onsdag 25. september 2013

Myk epelekake

250 g mykt smør
4 dl sukker
4 egg
7 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 ts viniljesukker
4 dl kefir melk

FYLL:
2 stk revne epler
2 dl hakkede pistasjenøtter
6 ts malt kardemomme

Rør smør og sukker hvitt, tilsett ett og ett egg om gangen. Bland i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Rør inn kefiren.
Bland inn revet eple, hakkede pistasjenøtter og kardemomme. Smør en rund form med avtakbar bunn, hell halvparten av røra, fordel halvparten av fyllet over. Hell resten av røra og fordel halvparten av fyllet på toppen.
Stek i ca 40-50 min eller bruk en kakestikke for å se om kaka er gjennomstekt, stek kaka midt i ovnen på 180 gr.
Strø litt melis over som pynt og evnt noen båter med eple.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: