mandag 31. januar 2011

Gulasjegryte

1 kg ytrefilet eller mørbra
3 ss smør til steking
2 gule løk
2 ts salt
2 ss paprikapulver
! sitron, raspet skallet
2 ts tørket timian
1 ts tørket merian
4 hvitløkfedd, revet
2 ts kummin
1 ts cayennepepper
1 l vann
3 stk kjøttbuljong terninger
5 stk paprika, bruk gjerne gul og rød
4 dl matyoughurt
Server med godt brød
Skjær kjøtt i biter, skjær bort sener etc
Fres kjøttet i smøret i varm panne. Ha det over i en gryte. Stek løken, vann ut panna og ha dette over i gryta.
Tilsett salt, pepper og de øvrige krydderne og raspet sitronskall, og tilsett buljong. Rør om og kok dette opp.
La gryta koke 1time. Ikke la paprikaen koke så lenge, tilsett den når det er ca 1/2 time igjen.
Server med youghert, rømme kan også brukes og server med godt brød

1 kommentar:

  1. Gulars gryta var ikke så dum den. Smakte veldig godt en lørdagskveld :-)

    SvarSlett

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: