1 nett med blåskjell, eller 1 kg
300-400 g laks og isgalte, eller torsk, eller annen hvitfisk, men isgalte er så fast og fin og god smak
200 g reker
2 dl hvitvin
2 fedd hvitløk i skiver
2 dl vann
2 sjalottløk i skiver
3 dl fløte
1 boks cream fraiche
3 gulrøtter i tynne staver
1 fennikel i strimler
1/2 purre
1 sitron, saften
salt/pepper
3 ss hakket dill
3 ss hakket estragon
Varm en stor kjele, ha i skjellene som er vasket godt og tatt vekk "sjegg", ha oppi gryta slik at det freser, ha i sjalottløk og hvitløk, vann og vin. La det koke godt opp til skjellene har åpnet seg, og har putret ca 10 min. Sil kraften over i en ny kjele, rens blåskjellene. Kok opp kraften og ha i fløten og cream fraiche, la putre litt. Legg i strimlede grønnsaker, og la suppen/gryten putre videre i et par minutter før man legger i fiskebitene. La disse bare trekke forsiktig til de er ferdige. Smaksett suppen med salt/pepper og sitron, og legg i skjellene til slutt. Ha rensede reker i til aller sist så de ikke blir seige. Ha i urter til slutt rett før servering. Server med godt brød, lag gjerne focciabrødet jeg la ut på bloggen her, det er veldig godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: