onsdag 21. august 2013

Nektarin syltetøy!

15 små nektariner
ca 1 1/2 kg, ikke overmodne
1/2-1 dl vann
1 l sukker
skallet revet av en sitron pluss saften.
2 ts sitronsyre
1 pk certo syltepulver, følg bruksanvisningen bak på posen her.
Vask frukten, skrell den og fjern stilkene. Skjær frukten i biter
og og legg dem i en vid kjele. Kjernene skal følge med. Hell på så lite vann som mulig, og kok opp. La det koke ca 40 min og rør av og til. Ha i sukker og revet sitronskall og presset saften fra sitronen. La det koke uten lokk i ca 40 min. Rør av og til så det ikke brenner seg i bunnen. Rør ut sitronsyre i litt av syltetøyet og tilsett mot slutten av koketiden. La syltetøyet bli kald på ettervarme på komfyren.. Ta ut stenene, og fyll på  rene glass, og viktig og legge rene glass i stekeovnen på rist og ligge der å bli varme og rene og glasset sprekker ikke...Skru lokkene godt sammen, settes på hue....
Oppbevar kaldt...dette er et nydelig syltetøy på brødskiva el vafler eller som fyll i ulike kaker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: