mandag 3. februar 2014

Høstkylling i fransk vinsaus!

Denne retten er til 6 - 8 personer, litt etter hvor mye hver enkelt spiser, men man kan halvere også!

8 kyllingfileter
4 ss smør
2 ss soyasaus
100 g cherrytomater
1 ts paprikapulver
salt/pepper

Vinsaus:
3 sjalottløk
2 ss smør
1 ss sukker
2 dl hvitvin, eller bruk eplemost
1 kyllingfond
4 dl vann + stekesjy
maisenna til jevning
2 dl kremfløte
2 ss dijonsennep
2 dl revet ost

Stek filetene rundt det hele i en panne i smør. Strø på salt og pepper og legg filetene over i en ildfast form. Skyll ut pannen med vann og gjem sjyen. Pensle filetene med soyasaus og stek kjøttet i ca 10 min ved 175 grader midt i ovnen..
Hakk løk og stek i smør. Tilsett sukker og la løken karamelliseres. Hell over vin, fond, vann og stekesjy, og kok opp. Pisk sammen maisenna, sennep og fløte og rør det i sausen. La dette koke ca 5 min. Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over kyllingen og strø revet ost over. Strø over tomater og paprikapulver.
Gratiner kyllingen i ca 15 min før servering ved 220 grader.
Server formen med kokt ris, ovnstekte poteter og gjerne en frisk salat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: