mandag 10. januar 2011

Fiskegrateng

400 til 600 g torsk, enten rester eller en fiske blokk som kokes
2 dl makaroni kokes
2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl melk
1 ts salt
1 ts malt muskatnøtt
4 egg
50 g griljermel el strøkavring
Smelt smøret i en kjele, rør inn melet og spe med melken under omrøring. Kok opp sausen og smak til med salt og muskatnøtt.
Skill eggene, rør inn eggeplommene, ikke ha i sausen hvis den er for varm for da kogulerer eggeplommene. Eggehvitene piskes stive. Fisken deles i biter og røres inn i sausen sammen med den kokte makaronien.
Deretter vender du inn den stivpiskede eggehviten
Hell alt i en smurt ildfast form og strø over griljemelet.
Stek på 200 gr i ca 40-50 minutter.

Server gratengen med kokte poteter og raspet gulrot som er tilsatt saften av en appelsin og 3 ss rosiner

1 kommentar:

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: