onsdag 13. april 2011

Fylt bakepotet til kyllingfilet

4 store bakepoteter
Maldonsalt
100 g pepperonipølse
50 g seranoskinke
1 rødløk
4 ss mais
100 g revet ost
2 ss frisk timian
salt/pepper

4 store kyllinfilet
frisk salvie
salt/pepper
Små klasetomater
Olivenolje




Legg potetene i en ildfast form, ha over grovt salt, la disse stå i oven ved 200 gr i ca 1 1/2-2 timer, eller til de er møre.
Når potetene er ferdige tas de ut av stekeoven og la disse avkjøles.
Del de i to, ta ut innmaten og legg i en bolle, husk ta innmaten ut forsiktig med en spiseskje.
Mos poteten lett og bland i hakket løk, seranoskine og pølse i små biter.
Stek pølsebitene, skinka og løken på svak varme i stekepanna så det godt krydrede fettet av pølsa siver ut og løken blir blank. Bland pølsebitene og løken med potetmassen, få med fettet fra panna, rør inn maiskorn, hakket timian og legg massen tilbake i potetskallene.
Strø over revet ost og gratiner i ovnen på 200 grader til osten har smeltet og blitt gyllen.

Kyllingfiletene stekes i smør elller olje i panna, og krydre med salt og pepper, legg disse over i en
ildfast form, ha på friske salviblader og legg klasetomatene i ildfast formen også. Ikke ta av stilken på tomatene. Stekes i oven sammen med potetene til tomatene blir møre og settes i ovene sammen med potetene, så blir dette ferdig samtidig med potetene.


Server gjerne en Toro kyllingsaus, som Bretange, men husk da og tilsette evnt en kyllingfond fra Knorr og kraften av kylling og tomater som danner seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: