onsdag 13. april 2011

Studenterstump

1/2 kg smør
1/2 kg sukker, røres hvitt med smøret
Tilsett 4 eggeplommer, en om gangen
Rør godt dette sammen.
700 g hvetemel siktes sammen med 3 store ts bakpulver og has i kremen vekselvis med 3 dl melk.
Til slutt "skjæres" de 4 eggehvitene inn i deigen. Fordel 1/2 parten av røra jevnt utover i en godt smurt langpanne.
Bland 4 ts bakekakao, 4 ts sukker og 1/2 ts vaniljesukker og rør dette inn i resten av deigen og has over den lyse deigen i langpanna.
Stek midt i oven på 175-180 gr i ca 30-45 min, prøv deg frem og se om kaka er gjennomstekt med en tannpirker, (husk uten smak) eller kakenål.
Glasur:
200 g melis røres seigt med 1 stor eggehvite og smør glasuren over kaka mens kaka ennå er litt varm.
Dette er en super kake å ta meed på hytta, frys ned i biter, men jeg regner med at dette går med før man rekker å fryse ned i biter.

1 kommentar:

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: