tirsdag 18. september 2012

Risotto med kantarell og panchetta

RISOTTO MED KANTARELL OG PANCHETTA! 300 g sopp 2 ss smør 200 g arborioris 3 sjalottløk olje til steking 1 dl eplemost fra Telemark eller annen god eplemost 3 dl kyllingfond 3 ss smør 50 g revet parmesan salt/pepper og friske urter som man liker best, jeg har brukt flatpersile Rens og stek soppen i en tørr panne, stek til væsken har fordampet, ta ut soppen av panna og stek finhakket sjalottløk og fres i olje, (nøytral olje) sammen med risen til alt er blankt. Hell på eplemosten og kok inn, tilsett kyllingfonden som er kokt opp med vann. men tilsett bare litt om gangen, rør jevnlig under hele kokeprosessen. Det tar ca 20-30 minutter. Rør inn smør og parmesan og smak til med salt og pepper og urter. Vend inn den stekte soppen, server med sprøstekt panchetta eller bruk bacon hvis dere ikke får tak i panchetta, men den er BEST!!!! Server med en god flaske italiensk vin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: