onsdag 21. november 2012

Kremet reinsdyrgryte

500-800 g grytekjøtt av rein 1/2 ts salt 1/2 ts pepper 2 ss smør 6 dl kraft, da har jeg brukt vann og kalvefond 200 g aspargesbønner 200 frisk sopp 1 nett sjalottløk 3 dl creme fraiche 6 skiver brunost 1 1/2 ss maisenna Del grytekjøttet i passe biter, krydre med salt og pepper og brun det godt i en gryte sammen med sjalottløken. Slå på buljongen og la dette trekke ca 1 time. Del soppen i fire og del opp aspargesbønnene i biter og tilsett gryta. Stek soppen i en stekepanne før den tilsettes gryta, la alt trekke ca 10 min. Ha i creme fraiche og brunost og jevn gryta med maisenna utrørt i 3 ss kaldt vann. Server gryteretten med hjemmelaget potetmos og tyttebærsyltetøy Potetmos: 1 kg mandelpoteter, skrelles 1/2 sellerirot skrelt og delt i biter Kokes møre i vann, HUSK ikke ha i salt da blir mosen seig. Mos poteter og sellerirot, tilsett 3 ss meierismør og 1 beger med creme fraiche, smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: