onsdag 21. november 2012

Semulepudding m/kirsebærsaus

1 l H-melk 1 1/4 dl semulegryn 2 ss sukker 1 egg 5 mandeldråper Bland kald melk og semulegryn i en kjele og rør til det koker. La grøten småkoke i ca 15 min til grynene er møre. Visp sammen sukker og egg i en bolle. Hell litt varm grøt i bollen under stadig røring. Hell eggeblandingen tilbake i grøtkjelen og gi et raskt oppkok under røring. Smak puddingen til med mandeldråper. Hell puddingen i en glassbolle. Dryss gjerne litt sukker slik at det ikke dannes snerk oppå. La stå kaldt til den har stivnet. Kirsebærsaus: 1 boks hermetiserte kirsebær, helles i en kjele med saus og bær Kok opp, bland 1 ss potetmel med 2 ss kaldt vann til en jevning, trekk kjelen av plata når den har kokt opp og tilsett potetmel blandingen i en tynn stråle mens man rører..
Sausen skal være jevn og fyldig og ikke for tykk. La blandingen igjen få et raskt oppkok. Server sausen godt avkjølt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: