tirsdag 4. februar 2014

Risotto med sjøkreps og blåskjell!

4 sjøkreps
1 kg blåskjell
4 sjalottløk
1 dl hvitvin
2 ss bladpersille, hakket
50 g smør til sjøkrepsen
3 hvitløkfedd

Risotto:
300 g risottoris
2 ss olivenolje
2 dl tørr hvitvin
2 sjalottløk
ca 7 dl skalldyrkraft
0,5 g safran
2 ss smør
4 ss revet parmesan
2 ss hakket bladpersille
sitronsaft og salt

Ta bort klørne fra sjøkrepsen og knus disse. Varm noen dråper olje i en vid kjele og ha i knuste klør. Svi disse raskt i pannen og dekk med vann. La dette koke i ca 30 min uten lokk. Sil kraften.
Legg blåskjellene i rennende vann og kast de av skjellene som er åpne eller skadde. Fres løken myk i noen dråper olje. Ha i skjellene  og tøm over tørr hvitvin. Legg på lokk og damp skjellene til alle har åpnet seg. Strø over hakket bladpersille.
Bland kraften fra krepsen og skjellene og hold den varm. Fres finhakket løk myk med 2 ss olje i kjelen. Tilsett risen og rør godt rundt til den er blank. Ha i hvitvin og rør til det meste av vinen er fordampet. Tilsett safran og spe litt etter litt med skalldyrkraften.
Rør rundt og etter ca 3o min er rise ferdig kokt med litt tyggemotstand i kjernen. Rør inn smør og revet parmesan. Smak til med salt.
Bland mykt smør med bladpersille og de pressede hvitløkene. Del krepsen med en skarp kniv og legg på små klumper av smøret. Sett krepsene under grillelemente i ovnen til smøret har smeltet. Server krepsene og blåskjell på glovarm safranris


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: