mandag 3. februar 2014

Svensk kladdkake med dumle og fersk ost!

150 g meierismør
150 g mørk sjokolade 70 %
100 g salte cashewnøtter
3 egg
200 g Tine fersk ost for bakst
3 dl rørsukker, fås i hvertfall på Meny
2 dl hvetemel
100 g dumlebiter, delt i to

Sett ovnen på 175 g. Smør en form 26 cm i diameter.
Smelt smør i en kjele. Del sjokoladen i biter og rør ned i smøret. La det smelte under omrøring. Sett til sides så det avkjøles litt. Hakk nøttene grovt.
Del et egg i eggeplomme og hviten for seg. Rør eggeplommen sammen med fersk osten. Visp i sammen sukkeret med hviten og de resterende eggene. Visp ned sjokoladen. Vend i nøtter, mel, og halve av dumlene.
Hell sjokoladerøra i formen. Ha i ferskosten og rør rundt så det blir et mønster i kaken. Strø over resten av dumlene.
Stek i midterste av ovnen i ca 30 min. Den skal være kladdig i midten. La kaka svalne og server med pisket krem eller vaniljeis.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: