torsdag 27. februar 2014

Semulegrynspudding med rød saus til dessert!

1 l helmelk
1 1/4 dl semulegryn
2 ss smør
3 eggeplommer
2 ss sukker

Kok opp melken, dryss i grynene og rør til det koker. Senk varmen og la det småkoke under lokk i ca 15 min til grynene er møre. Rør inn smør.
Visp sammen eggeplommene og sukkeret og visp kraftig dette inn i puddingen. Varm den til kokepunktet.
Fyll puddingen i små porsjonsformer eller i en pen glassbolle. Dryss litt sukker på toppen så det ikke kommer "snerk" og avkjøl helt.
Server puddingen med rød saft, jeg har lagt ut oppskrift på mandelpuddingen på rød saft.
Pynt med friske bær.
Dette er en veldig god dessert fra våre forfedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: