Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
tirsdag 18. september 2012
Risotto med kantarell og panchetta
RISOTTO MED KANTARELL OG PANCHETTA!
300 g sopp
2 ss smør
200 g arborioris
3 sjalottløk
olje til steking
1 dl eplemost fra Telemark eller annen god eplemost
3 dl kyllingfond
3 ss smør
50 g revet parmesan
salt/pepper
og friske urter som man liker best, jeg har brukt flatpersile
Rens og stek soppen i en tørr panne, stek til væsken har fordampet, ta ut soppen av panna og stek finhakket sjalottløk og fres i olje, (nøytral olje) sammen med risen til alt er blankt. Hell på eplemosten og kok inn, tilsett kyllingfonden som er kokt opp med vann. men tilsett bare litt om gangen, rør jevnlig under hele kokeprosessen. Det tar ca 20-30 minutter. Rør inn smør og parmesan og smak til med salt og pepper og urter. Vend inn den stekte soppen, server med sprøstekt panchetta eller bruk bacon hvis dere ikke får tak i panchetta, men den er BEST!!!!
Server med en god flaske italiensk vin.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: