Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
tirsdag 18. september 2012
Lam ytrefilet med kantarellsaus!
Bruk hel eller halve ytrefileter av lam. Her lagde jeg til bare min mann og meg, så da brukte jeg ca 400 g ytrefilet.
2 kvister rosmarin
4 uskrelte hvitløk fedd
smør og nøytral olje til steking
Rens fileten for sener hvis det er på kjøttet, ha på salt og pepper på kjøttet og stek i god varm panne i nøytral olje, ha i litt smør og rosmarin og hvitløk, la dette surre i panna og husk slå over skyen fra panna over kjøttet men man fortsetter å steke,kjøttet skal være ca 58 grader da er det rosa inni.
La hvile litt før man skjærer i kjøttet, server med kantarellsaus til.
Kantarellsaus:
200-250 g kantarell, riv opp soppen fint etter man har renset den,
1 sjalottløk, fin hakket og stek i litt smør til løken er blank, tilsett soppen og la den steke litt, tilsett 50-100 g blåmuggost, smak dere frem her, ikke alle liker for sterk ostsmak.
Tilsett litt lammefond, men får man ikke tak i det kan kyllingfond brukes.
Tilsett 1/2 boks cream fraiche og ca 0,5 dl fløte, kok opp til sausen er smeltet.
Smak til med salt og pepper
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: