tirsdag 18. september 2012

Fårikål!

800 g lammekjøtt, eller lammebog i skiver 1 stort kålhode 2 ss salat 5 ss hel pepper 1-2 terninger kjøttbuljongterning 3-4 dl kokende vann Se til at man får flotte stykker av lammekjøtt, eller bruk lammebog som deles opp i passe stykker, jeg bruker litt begge deler. Jeg bruker ikke hvetemel mellom lagene til kål og kjøtt, men det er smak sak. Del kålen i båter og la stilken sitte på, da koker ikke kålen i stykker og det er penere og servere kjøtt og kål på tallerkenen Legg lagvis kjøtt og kål og strø pepper og salt mellom lagene, kok opp vannet og slå dette over. Kok i 2-2/2 time, jeg synes det er best når kålen får en lett brunfarge, men den skal ikke falle sammen, og kok ved svak varme. Server med kokte poteter. Server gjerne en nystekt eplekake til dessert med krem eller is.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: