Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
tirsdag 18. september 2012
Fårikål!
800 g lammekjøtt, eller lammebog i skiver
1 stort kålhode
2 ss salat
5 ss hel pepper
1-2 terninger kjøttbuljongterning
3-4 dl kokende vann
Se til at man får flotte stykker av lammekjøtt, eller bruk lammebog som deles opp i passe stykker, jeg bruker litt begge deler. Jeg bruker ikke hvetemel mellom lagene til kål og kjøtt, men det er smak sak.
Del kålen i båter og la stilken sitte på, da koker ikke kålen i stykker og det er penere og servere kjøtt og kål på tallerkenen
Legg lagvis kjøtt og kål og strø pepper og salt mellom lagene, kok opp vannet og slå dette over. Kok i 2-2/2 time, jeg synes det er best når kålen får en lett brunfarge, men den skal ikke falle sammen, og kok ved svak varme.
Server med kokte poteter.
Server gjerne en nystekt eplekake til dessert med krem eller is.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: