tirsdag 28. januar 2014

Brytebrød!

50 g gjær
50 g smør
5 dl helmelk
1 ts salt
2 dl vellagret ost, revet
6 dl hvetemel
6 dl sammalt  hvete, fin
Pensle med 1 egg når ferdig hevet.

Smuldre gjæren i bakebollen med 1 ts salt. Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør ut gjæren med saltet. Ha i revet ost og rør i mel til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. La deigen heve på et lunt sted under plast til dobbel størrelse. ca 45 min1 time. Ha deigen på bakebordet, elt deigen lett og del den i to, Trill "pølser" og del hver i ca 10 biter. Trill til boller og sett dem tett inntil hverandre på
stekebrettet. Hev tildekket på et lunt sted i ca 30 min. Pensle med sammenvispet egg og stek i nedre del av ovnen på 220 grader i ca 15-20 min. Avkjøl brytebrødet på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: