1 svinefilet, ca 600-800 g
1 ss smør
2 ts salt
1/2 ts pepper
4 ts chilipulver
250 g champignon
1 løk
5 dl matfløte
2 dl creame fraiche
1 dl kjøttbuljong, ( vann + terning)
2 dl rødvin
sukkerkulør
Rens svinefileten ren for sener og fett. Skjær i skiver på tykkelse med en finger. Smelt smøret i en stekepanne eller gryte og brun kjøttet på sterk varme. Ha på salt og pepper og dryss på chilipulver.
Tilsett soppen skåret i skiver og hakket løk. Fres under omrøring. Skru ned varmen og tilsett fløten og cream fraiche. Rør godt og tilsett rødvin. Smak til....Tilsett evnt sukkerkulør for å gi gryten en lekker farge . La gryten stå å trekke i ca 20 min ved svak varme. Jo lengre gryten får stå blir smaken bedre. Rør om av og til.
Server med potetgrateng.
Potetgrateng!
ca 15 poteter
1 løk
5 dl fløte
3 hvitløkfedd
2 dl Jarlsbergost
1 ts salt
1/2 ts pepper
Vask og skrell potetene, og skjær dem i tynne skiver. Rens og skjær løken i skiver, like så med hvitløken. Bland alt i en stor ildfast form. Kok opp fløten, dryss over osten på toppen. Stek til potetene er myke ved 210 grader i ca 30-45 min
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: