200 g meierismør
100 g mørk sjokolade
150 g yoghurt naturell
3 egg
250 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
175 g brunt sukker
Glasur:
1 dl fløte
1 ss smør
100 g mørk sjokolade
Pynt:
revet sjokolade, hvit og mørk
Smelt smør og sjokolade over middels varme i en kjele, rør av og til. Avkjøl litt før en visper inn yoghurt og egg, visp inn et egg om gangen. Bland det tørre og hell det over i sjokoladeblandingen. Rør godt til en glatt deig.
Hell blandingen i en godt smurt brødform. Dekk gjerne formen med bakepapir. Stek nederst i ovnen ved 180 grader i 45-50 min, prøv med en kakepinne, skal ikke sitte igjen deig på pinnen. Avkjøles i formen i ca 15 min før den tas ut av formen og avkjøles videre på rist.
Ha fløten til glasuren i en kjele og kok opp. Tilsett smør og hakket sjokolade. Ta kjelen av plata og avkjøl glasuren før den has på kaka. Pynt med raspet sjokolade.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: