lørdag 25. januar 2014

Mandellaks med smørsaus og squarsruller!

1 kg hel laksefile med skinn
salt/pepper
3 ss mykt smør
3 ss søt grovkornet sennep

1 1/2 dl mandelspon
3 ss hakket bladpersille
150 g revet parmesan
1 stor pose fersk spinat
2 ss smør
2 hakket hvitløk
litt revet muskat
salt/pepper

Sett ovnen på 225 grader. Kle en langpanne med folie og smør den godt med olje. legg på laksen med skinnsiden ned. Ha på salt og pepper. Bland mykt smør, sennep, mandelspon,bladpersille og parmesan godt, og bre dette godt utover laksen. Stek fisken i nedre delen av ovnen og stek fisken i ca 25 minutter.
Smelt smør i en stekepanne og fres spinaten i den sammen med hakket hvitløk, ha på salt og pepper og riv litt muskat over, det fremhever spinatsmaken.
Server laksen med spinat, smørsaus, kokt ris og squarsruller.

Smørsaus:

1 dl eplemost eller eplejuice, kokes inn litt
200 g meierismør, deles i biter og piskes inn i den oppkokte eplemosten, viktig å ta kjelen av platen når smøret piskes inn. Sett kjelen over platen igjen, men viktig at det ikke koker.
Tilsett saften av 1/2 sitron
Hakk persille og estragon og tilsett dette i smørsausen

Squarsruller:

1 squars, deles på langs og smøres med olivenolje på begge sider, stekes i grillpanne eller vanlig stekepanne
2 ss hakket bladpersille
1 sitron, saften + revet skall av sitronen
Persille og sitronsaft og skall blandes med 1/2 rull med hvit geitost som rulles inn i den stekte squarsen, legg noen blader frisk spinat og basilikum inn i rullen, og dette serveres kaldt til laksen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: