onsdag 1. desember 2010

Lutefisk servert med sennepsaus og ertepure

Beregn 700 g lutefisk pr person
Den saltes 1 time før steking, bruk 1ss salt pr kg, legg skinnsiden ned i langpanna, ikke skyll av saltet før den stekes.Ha på grovkvernet pepper rett før den settes i ovnen. Ikke bruk vann, det blir nok vann av fisken. Ha over folie over langpanna og stek ved 200 gr i ca 30-45 minutter.Stekes til fisken skiver seg.

Server med mandelpoteter eller Ringerikspotet.

Stek bacon i biter og bruk baconfettet ved siden av.

Lag ertepure av 400 g fryste grønne erter, kokes i litt vann med 1 grønnsakbuljong og 1 ss smør
Mos med stavmikser og tilsett 2 ss ricottaost, saften av 1/2 sitron,og smak til med salt/pepper

Lag becamelsaus, (hvit saus)
3 ss smør smeltes og bland inn 3 ss hvetmel, og spe med melk til passe saus
Tilsett 3 ss sennep, 1 ts revet muskatnøtt, salt/pepper etter smak

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: