lørdag 4. desember 2010

Svinefilet gryte

500-900 g svinefilet
Marinade:
3 ss olivenolje
1 1/2 dl rødvin
2 1/2 ss soyasus
salt og sitronpepper
Skjær kjøttet i ganske tynne skiver. Bland sammen marinaden,.Smak godt til. Legg kjøttet i og bland godt. La det marineres i minst 2 timer.

1 stor purre i ringer
15 småløk
2 fedd hvitløk i skiver
2 paprika, gjerne forskjellige farger i strimler
3 gulrøtter i tynne skiver
3/4 pakke fryste grønne erter
1 1/2 dl rødvin
4 dl fløte, her kan gjerne matfløte brukes
1-2 ss lys kraft
150 g revet jarlsbergost
Stek purreringer, småløk og hvitløk i smør/olje uten at det blir brent. Legg dette over i en gryte. Stek parika og gulrotskiver noen minutter. Krydre med salt og pepper, ha dette over i gryta.
Sil marinaden bort fra kjøttet og hell den over innholdet i gryta. Brun kjøttet et par minutter og legg det over i gryta. Visp ut av pannen med rødvinen og slå dette over i gryta. Rør inn fløten. kraft og revet ost. La osten smelte helt ned under forsiktig omrøring. La det få syde over svak varme i 15-20 minutter. Smak godt til. Ha ertene i til slutt og la de få et kort oppkok i gryta. Da holder de seg friske og grønne. Server med pasta eller en god potemos til. Og gjerne et godt brød til.

2 kommentarer:

  1. hvor mange personer er denne retten beregnet til

    SvarSlett
  2. Hei Marion.
    Alle mine oppskrifter er beregnet til 4 person sånn ca.....
    Ha en fin dag!
    Bente

    SvarSlett

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: