torsdag 9. desember 2010

Urtefylt kalkunfilet med appelsinsjy

ca 800 g kalkunfilet
150 g smør
1 ts hakket gressløk
1 ts hakket persille
1 ts hakket timian
1 ts hakket estragon
salt7nykvernet pepper
smør til steking
Legg kalkunfileten med skinnsiden ned og skjær den gjennom slik at den blir halvparten så tykk. Den skal henge sammen i den ene enden Rør sammen smør og urter og smør halvparten over kjøttet. Dryss på salt og pepper. Rull fileten sammen og surr den jevnt og tett sammen med bomullshyssing. Brun den pent på alle sider i litt smør i en panne.
Stek kalkunfileten videre i stekeovnen ved 120 gr til kjernetemp på ca 58-60 gr i ca 45-60 min.
APPELSINSJY:
1 middels stor løk
smør til steking
2 dl friskpresset appelsinsaft
1/2 rød paprika
urtesmør, resten som er igjen fra fyllet til fileten
salt/pepper
Rens løken og skjær den i tynne skiver, damp løken i smør til den er myk og blank, men ikke brun.
Hell på appelsinsaften og la den koke inn til det nesten ikke er væske igjen. Skjær paprikaen i tynne strimler som mulig. Rør den i appelsinsjyen.sammen med resten av urtesmøret. Smak sjyen til med salt og pepper.
Server med kokte grønnsaker og poteter etter smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: