torsdag 6. oktober 2011

Små kjøttboller med tomatsaus til tapas

500 g kjøttdeig
1 løk
1 stort egg
2 ts sitronsaft
1 ts spiskummen
1 ts garam masala
1/2 ts kajennepepper
2 ss finhakket persille
salt/pepper
Varm 1 ss av olivenoljen i en kjele på middelsvarme, tilsett hakket løk og hvitløk og la dtte surre i 5 min under konstant røring til løken er myk, ta kjelen av varmen og avkjøl løken.
Rør løken sammen med kjøttdeigen, egg, sitronsaft, krydderet og persillen. Kna alt godt sammen med hendene. La dette hvile på kjøkkenbenken så alle smakene setter seg før man steker små boller. Stek kakene i stekepanna, og etter stek de i stekeovnen på bakepapir kledd stekeplate ved 200 gr i ca 5-10 min.
Serveres med sterk tomatsaus til.

Tomatsaus:
4 ss olivenolje
3 bokser gode hakkete tomater eller bruk friske tomater
10 fedd hvitløk
150 g sjalottløk
3 røde paprikaer
1 chili, uten frø
salt/pepper
Varm oljen i en kjele, tilsett hakket hvitløk, sjalottløk og hakket paprika. Stek i 10 min til paprikaen er myk, men ikke brun. Rør av og til. Tilsett tomatene og hakket chili, salt og pepper. Kok opp. Skru ned til svak varme og la det små koke uten lokk i 1 time eller til væsken er fordampet og sausen tykner. Mos sausen med en stavmikser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: