mandag 29. november 2010

Alternativ søndags stek

800 g ytrefilet av svin
Denne saltes og pepres veldig godt rundt det hele
Stek godt i smør i stekepanna rundt hele, legges i ildfast form, husk hell på smøret som var i stekapannen, dette gir veldig god kraft til sausen.
Stekes så ved 180 gr midt i ovnen i ca 75 minutter, la den hvile ca 10 min når den tas ut, før den skjæres i fine tynne skiver.
Lag saus av kraften som ble i formen, ta gjerne litt vann og sett formen inn igjen i ovnen for at man skal få kokt ut kraften og får med alt.
Tilsett dette i en kjele og gi et oppkok, tilsett ca 2 dl vann, 1 oksefond fra Knorr, 2 ss soyasaus, og gjerne litt worcwstersaus, tilsett så brun maisena og rør rundt, da slipper man mer smør hvis den brukes.
Server med poteter og grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: