500-900 g svinefilet
Marinade:
3 ss olivenolje
1 1/2 dl rødvin
2 1/2 ss soyasus
salt og sitronpepper
Skjær kjøttet i ganske tynne skiver. Bland sammen marinaden,.Smak godt til. Legg kjøttet i og bland godt. La det marineres i minst 2 timer.
1 stor purre i ringer
15 småløk
2 fedd hvitløk i skiver
2 paprika, gjerne forskjellige farger i strimler
3 gulrøtter i tynne skiver
3/4 pakke fryste grønne erter
1 1/2 dl rødvin
4 dl fløte, her kan gjerne matfløte brukes
1-2 ss lys kraft
150 g revet jarlsbergost
Stek purreringer, småløk og hvitløk i smør/olje uten at det blir brent. Legg dette over i en gryte. Stek parika og gulrotskiver noen minutter. Krydre med salt og pepper, ha dette over i gryta.
Sil marinaden bort fra kjøttet og hell den over innholdet i gryta. Brun kjøttet et par minutter og legg det over i gryta. Visp ut av pannen med rødvinen og slå dette over i gryta. Rør inn fløten. kraft og revet ost. La osten smelte helt ned under forsiktig omrøring. La det få syde over svak varme i 15-20 minutter. Smak godt til. Ha ertene i til slutt og la de få et kort oppkok i gryta. Da holder de seg friske og grønne. Server med pasta eller en god potemos til. Og gjerne et godt brød til.
hvor mange personer er denne retten beregnet til
SvarSlettHei Marion.
SvarSlettAlle mine oppskrifter er beregnet til 4 person sånn ca.....
Ha en fin dag!
Bente