100 gr mørk sjokolade 70%
1 gelatinplate
1 1/2 dl + 1 dl kremfløte
2 ts espresso kaffepulver
3 ss melis
2 små epler
1 ss smør
1 ss sukker
1/2 ts malt kardemomme
Grovhakk sjokoladen, og ha den over i en skål. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i ca 5 min.
Kok opp 11/2 dl fløte, og rør inn sjokoladen. Klem vannet ut av gelatinen, og løs den opp i den varme sjokoladefløten. Pisk inn kaffepulver og melis. Rør inn resten av den kalde fløten. La moussen stå kjølig til dagen etter i kjøleskap.
Skrell, kjern ut og skiv eplene. Stek dem i smør, sukker og kardemomme. i ca 2 min i en stekepanne. La dem avkjøle litt.
Visp sjokolademoussen luftig med en håndmikser. Fordel epleskivene i pene høye glass. Fyll opp med moussen. Topp med noen epleskiver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: