tirsdag 23. november 2010

Hvit sjokoladetrøffel med vanilje og sitron


1/2 vaniljestang
1 sitron,( bruk økologisk hvis man får tak i det), er bare skallet som skal brukes her
1dl kremfløte
1 ts flytende honning
200 g hvit sjokolade + 200 g hvit sjokolade til garnering
Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Kok opp dem tilsammen med sitronskall, honning og fløte, avkjøl ca 15 min.
Finhakk sjokoladen og legg i en skål, kok opp fløten igjen, ha det over sjokoladen.Rør trøffelrøren glatt. Sett det i kjøleskapet i ca 1 time.
Rull kuler av trøffelen og sett kaldt.
Grovhakk sjokoladen til garneringen, smelt den forsiktig over vannbad, la det kjølne litt. Drypp trøflene i sjokoladen og legg dem på plate tildekket med bakepapir under. La sjokoladen bli stiv før den has i tette glass eller boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: