Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
tirsdag 23. november 2010
Hvit sjokoladetrøffel med vanilje og sitron
1/2 vaniljestang
1 sitron,( bruk økologisk hvis man får tak i det), er bare skallet som skal brukes her
1dl kremfløte
1 ts flytende honning
200 g hvit sjokolade + 200 g hvit sjokolade til garnering
Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Kok opp dem tilsammen med sitronskall, honning og fløte, avkjøl ca 15 min.
Finhakk sjokoladen og legg i en skål, kok opp fløten igjen, ha det over sjokoladen.Rør trøffelrøren glatt. Sett det i kjøleskapet i ca 1 time.
Rull kuler av trøffelen og sett kaldt.
Grovhakk sjokoladen til garneringen, smelt den forsiktig over vannbad, la det kjølne litt. Drypp trøflene i sjokoladen og legg dem på plate tildekket med bakepapir under. La sjokoladen bli stiv før den has i tette glass eller boks.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: