3 dl lunkent vann
1 dl melk
20 g gjær
1 ts salt
3 ts paprikapulver
1 ss rapsolje for baking
600 g hvetemel
2 hvitløksfedd, finrevet
ca 2 ss olivenolje
Rør gjæren ut i vannet og tilsett melken. Ha krydder og olje i. Tilsett melet gradvis til en smidig deig. Elt deigen godt på et melet bord, men unngå at den blir for tørr. La deigen heve tildekket på bordet i ca 1 time. Elt deigen og del den i 14 emner. Trill små boller. Smør en stor rund kakeform godt og legg i emnene. Hev brødet tildekket i 30 min. Stek brødet ved 200 gr i ca 30-40 min.
Bland sammen hvitløk og olivenoljen. Ta brødet ut av formen og pensle toppen med olje/hvitløks blandingen.
Avkjøl.
Hei Bente,
SvarSlettVi liker veldig godt din blogg hvor du med stor iver og interesse skriver om mat og kokkerier. I denne forbindelse vil vi sette stor pris på om du kunne tenke deg å stå på vår blogger outreach liste om dette og tilsvarende tema.
For tiden holder vi blant annet på med en konkurranse hvor man kan vinne en Quooker – den kokende vannkranen (se www.quooker.no for mer info om produktet). Hvis du kunne tenke deg å stå på denne listen, vennligst kontakt Erik Sørflaten på erik.sorflaten@no.mslworldwide.com
På forhånd takk.
Med vennlig hilsen
Erik Sørflaten
MSL Oslo