onsdag 8. desember 2010

Berlinekranser

2 hardkokte eggeplommer
2 eggeplommer
125 g sukker
250 g smør
300 g hvetemel
1eggehvite til pensling
perlesukker til pynt
Gni de kokte eggeplommene godt ut og rør dem sammen med de rå eggeplommene. Tilsett sukkeret og pisk til eggedosis. Rør inn romtemperert smør vekselvis med melet. Melmengden må reguleres i forhold til strørrelsen på eggeplommene.
Elt deigen jevn, men ikke arbeid den for mye. La stå å hvile under plastfolie i kjøleskapet ca 1 time. Trill til lillefingertynne pølser, del i ca 12 cm lange biter som formes til små kranser. Legges på bakepapirkledde stekeplater. Pensle hver kake med eggehvite og strø på perlesukker.

Stekes midt i ovnen ved 175 gr i ca 10 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: