tirsdag 9. november 2010

Innbakt laks!

ca 500 g laksefilet uten skinn og ben
1 ts salt
1 pk lettstuede spinat
4 plater butterdeig
egg til pensling
stekes ved 210 gr i ca 15-20 minutter
Del fisken i 4 jevnstore stykker. Dryss på salt og pepper.
Tin og avkjøl  spinaten.butterdeigen tines og kjevles hvert flak til dobbel størrelse. Skjær ut 2 stk fiskebiter over 2 flak, smør en stripe spinat på og legg og legg på en fiskeskivene. Smør kantene av butterdeigen med vispet eggeplomme, klem kantene med gaffel,og lag rutemønster. Stek fisken midt i ovnen v/200 gr.
Server en safransaus til denne fisken.
2 eggeplommer
1 ts maisenamel.
1 dl fiskekraft, bruk helst en fiskefond eller en fiskebuljong.
litt safran, som ligger litt bløt før den tilsettes resten.
Sausen lages mens fisken steke, visp sausen med . Visp alt sammen og varm sausen under omrøring til den tykner.Smak til med salt/pepper.
Server fisken med kokte grønnsaker eller en grønn salat til, sammen med kokte poteter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: