4 kyllingfileter deles i store biter
Lag en marinade som kylling skal trekke i 2 timer:
1 hel hvitløk, hakkes fint
1 frisk ingefær, skjæres i store skiver
Div. krydder som timian, allehånde, salt, pepper, chili, vårløk
Lag en "pasta" av dette, knuses for eksempel i en morter
Alt dette blandes med kyllingfiletene og la stå å trekke i minst 2 timer
Stekes etter marineringen i en skikkelig varm panne
Etterstekes i stekeovnen ved 180 gr i ca 10 minutter
Saus:
Lag saus av kraft og smak fra gryta, tilsett 1 flaske ingefærøl
1 frisk kanel
noen limeblader eller limeskall hvis man ikke får tak i tørkede eller friske blader.
Kok og reduser væskeinnholdet
Serveres med maisstuing, salat, og søtpoteter i skiver som råstekes eller en søtpotetmos
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: