750 gr jordskokker
2 små poteter
1 eple
1 banansjalottenløk, el 1 vanlig løk
1 fedd hvitløk
2 ss smør
1 ts tørket timian eller frisk timian
1 laubærblad
1 liter vann
2 stk hønsebuljong
3 dl fløte
2 ss hvitvinsedikk
1 ts salt
pepper etter smak
Garnering:
Ferske urter som for eksempel kjørvel, dill el bladpersille
Og sprøstekt spekeflesk
Skrell jordskokkene med potetskreller og skjær de i små biter, legges i kaldt vann når de er skrelte så blir de ikke mørke, ha gjerne noen sitronskiver i vannet.Skjær potet og eple i biter, rens løken og hakk den sammen med hvitløken.
Fres jordskokkene, poteten, eple, løk og hvitløk i en gryte sammen med krydderne. Hell på vannet og smuldre buljongen, men porsjons fond fra Knorr kan også brukes. La suppen koke opp, la småkoke på svak varme til rotfruktene er møre. ca 15 min.Tilsett fløten og kok suppen ytterligere ca 5 min. Ta ut laubærblad og kjør suppen glatt med stavmixer el blender. Smak suppen til med vinedikk, salt/pepper. Stek spekeflesk sprøtt, server suppen med friske urter og spekeflesk. Og gjerne et godt brød til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: