mandag 11. oktober 2010

Min første rett på ny blogg

Bente's høstgryte med hjemmelaget potetmos:



  • 800gr ytrefilet av okse
  • 3 løk
  • 6 gullerøtter
  • 3 fedd hvitløk
  • 5 dl mørkt øl
  • 2 knorrblokker m/fond
  • 3ts hvitvins eddik
  • 2ts brunt sukker
  • 2 ts revet muskattnøtt
  • 2 hele stjerneanus
  • 2ts salt
  • 2ts pepper
  • 3 laubærblad
  • 200gr champignon i skiver
  • 2ss maisena-mel
  • 3ss hakket persille (bladpersille)
  • 1 pose frossen soppblanding


Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i skiver hvor dere bruner det i smør.
Hakk løken grovt og stekes lett i pannen.
Tilsett løk, hv.løk, øl, fond, gulerøtter, eddik, sukker, muskatt, laubær, stjernaeanis dette skal trekkes med svak varme i 1 time.
Tilsett så soppen og hakk persille som man putter i gryten rett før servering.
Serveres m/potetmos og kokt brokkoli eller rosenkål.

Gå inn på linken http://bentesmatblogg.blogspot.com/2010/10/potetmos-msoltrkede-tomater.html for oppskrift på potetmos.

1 kommentar:

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: